Waarom Run4Down?

Run4Down
Run4Down is een openbaar collectief met als doelstelling sportieve prestaties stimuleren ten behoeve van Stichting Down Syndroom. Run4Down is een non-profit collectief en alle opbrengsten gaan 100% naar Stichting Down Syndroom. Run4Down is er voor alle hardlopers ongeacht de afstand die je zelfstandig of in teamverband loopt.

 

Waarom Run4Down?
Run4Down is in 2015 gestart door Neil Rowlands als initiatief voor zijn neefje Michael Rowlands. Michael is geboren op 27 december 2014 met het syndroom van Down.
In maart 2015 stond de 1/2 marathon van Haren gepland en dit leek een prima gelegenheid om de sportieve prestaties te combineren met een sponsor actie voor Stichting Down Syndroom. In 2015 liepen Jorien Anninga en Neil Rowlands de 1/2 marathon van Haren en in 2016 lopen Jorien, Neil en Liam Rowlands de 1/2 marathon van Amersfoort.

Michael Rowlands


 Stichting Down Syndroom
De Stichting Downsyndroom (SDS) werd in maart 1988 opgericht op initiatief van een aantal ouders met jonge kinderen met die conditie. Zij wilden daarmee de leemte in de informatievoorziening over het syndroom en alles wat daarmee samenhangt opvullen. De SDS stelt zich ten doel al datgene te bevorderen wat kan bijdragen aan de ontwikkeling en ontplooiing van kinderen en volwassenen met Downsyndroom. Zij streeft ernaar hun integratie in de maatschappij te stimuleren en hen een kans te geven een zo normaal mogelijk leven te leiden. Om deze doelstellingen te realiseren heeft de SDS o. a. de volgende taken op zich genomen:
  • het inventariseren van de kennis over behandelmethoden en begeleidingsvormen van kinderen en volwassenen met Downsyndroom;
    het bevorderen van een gerichte toepassing daarvan;
  • het geven van voorlichting aan ouders/verzorgers en hulpverleners van de betrokkenen en aan het brede publiek;
  • het bevorderen van contacten tussen ouders onderling, tussen ouders en verzorgers en zo mogelijk tussen de betrokkenen zelf;
  • het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek.
De slogan van de SDS luidt: informatie, intervention, inclusie.

Stichting-Down-Syndroom